Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Randevú

2010.12.28. 14:12 - krimo

Címkék: csajok jajnemá

Az úgy volt, hogy a Dédi tükröt kért a Jézuskától. Szépen be is csomagoltam, mikor nyitja a fa alatt, lám a tükör darabokban. Sebaj mehetünk Ikeázni! Táska anyuval beszéltem, ó pont ők is ráérnek. Szupi! Találkozzunk középen. Koppány halálos izgalomba, ’randevúzunk’ . Még a buszindulást is megnéztük, hogy pontosak legyünk. Kati, hív, hát a lányok még alszanak, viszont a hó zuhog, ők nem jönnek.  Koppány csalódott, de azért elmentünk, a tükröt kicseréltük, és szert tettünk Fehérnyak-ra a kis tigrisre. Egy Emese kilőve.

Vigasztalom, sebaj, holnap jön hozzád az ovis Emese, megvarrom a tesójának a gatyáját. Újabb randevú hurrá, újabb gomb játék gyártás, majd ez az Emese biztos örül neki. Ablak előtt topogás várakozás, Roli jő, Emese-se. Hát otthon hagyta, mert hideg van, és így egyszerűbb. A csudába, második Emese kilőve.

Sebaj majd öcsémékkel találkozunk holnap, ott a Durcika, hisz ő is Emese! Őcsém hív, Fülöp tüdőgyuszit kapott, ne menjünk. Őőőő még van a tarsolyunkban elsejére a pici Emese, bár ott inkább Detti számít, vele nagyon jókat játszik.

Ezek után elég mély nyomokat hagyhat benne ez a név. Ha 16 évesen elhajt néhány Emesét, egy percet sem fogok csodálkozni. :)

 

Holnapra megbeszéltük a Vasass Dani anyukájával, hogy átugranak. Szerintem összejön, azt hiszem a fiúkban jobban lehet bízni, mégse Emesék.

 

·         *** És biztos nem azért volt ilyen balszerencsés, a csajokkal, mert simán le Hajnizta a Katit, mikor Posta Pistával beszélt telefonon . Bár ez elég szarvas hiba, a randi szervezésnél.

 

 

Kiküldetésben

2010.12.11. 22:32 - krimo

Címkék: kaland

Először aludt ott valahol, úgy hogy mi leléptünk, és csak másnap mentünk érte. Jó a Dédinél aludt már számtalanszor, de mivel a szomszéd lakásban lakik, nem akkora kunszt. (bár néha az) Aztán az Emesénél is aludt már, úgy hogy közben mi elhúztunk bulizni, de reggel akkor is ott voltunk. (hogy milyen fejjel azt most ne firtassuk)

Már érett az elhatározás benne rég, hogy a Bence barátjánál alszik. Szokásos közös december eleji partink után nyugodt szívvel hagytuk ott. Bár nem mentünk túl messze, Jézuskának dolga akadt a közeli Cora áruházban...így nyertünk annyit, ha esetleg bevágná a durcát, nem a város másik feléről kell vissza tekerni érte. De erről szó se volt. Sőt mi több szuperül érezte magát, ugyan a napközbeni kilences gyerek létszám lecsökkent ötre, nincs is jobb egy pizsama partynál. Főleg hogy mind fiú kölkök. Így apával még ellógtuk a délelőttöt is. Ám mikor érte mentünk. Hát iszonyatosan mérges lett ránk! Azonnal menjünk haza. Már hogy mi ketten, ő nélküle :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kb fél óra alatt belenyugodott, hogy biza nem megyünk el, viszont még maradunk ebédre is. Utána sem volt egyszerű hazahozni, de az már a délutáni alvásidőnek volt köszönhető. Egészen a sarokig roppantmód haragudott még Bencére is. És furcsa mód nem aludt be  a kocsiban.

szösszenet

2010.11.28. 21:34 - krimo

Címkék: szöveg

Lekisértük a Nyanyusékat. Hó zuhog jön be az egyik lakó a házba, megyünk előtte a lépcsőn.

Dumcsizunk. Ő tovább megy.

- anya a néni hanyadikon lakik?

-nem tudom, talán az ötödiken vagy hatodikon.

-szerintem legalább a kilencediken. Úgy fel volt öltözve.

                                             * * *

Ül a wc-n.

-Anya! Anya!

odamegyek.

-Rájöttem valamire! Van egy különbség a Dédi meg a macskája közt. Mert a Dédiben van "i" a macskában meg "macs".

                                              * * *

-Pimpike, mindjárt tíz óra van, tudod te ezt?

- Én semmit nem tudok, az órákról!

 

 

 

Egérölő

2010.11.12. 23:40 - krimo

Címkék: szerepjáték

A Dédivel azt játszák, hogy ők macskák. Ennek okán kell egeret ölniük. Erre rengeteg célszerszámjuk van. Egy egész nejlonzacskónyit hozott át egyik este Koppány, majd bemutatót is tartott, teljes komolysággal (már az ő részéről, mert mi az apjával fetrengtünk a röhögéstől) szóval elmagyarázta, melyikkel hogyan lehet egeret pusztítani. A legjobban a pezsgőtablettás dobozzal lehet, ha egymáson állnak az egerek (sokan, egymás tetején), csak rájuk kell borítani, és eltekergetni. A kimustrált púderes dobozt csak rá kell csattintani az egérre.A gyűszűt egy gombban elhelyezett szögre kell akasztani, és így lehet elfogni a kis cincogót, a hajcsavarók trükkjére már nem is emlékszem, és még mennyi, de mennyi egérölő van.

Újra csak ismételni tudom önmagam, hogy a Fisher Price meg elmehet a csába...:)

Ír! .... illetve betűket rajzol

2010.10.30. 23:40 - krimo

Címkék: fejlődés

De hisz még rajzolni se...bár mostanában elég szögleteseket rajzol, lehet ezt gyakorolta?

Este kért, hogy kössünk cérnát a kisautóira, versenyeztessük őket (tök rég játszottunk ilyet) No akkor már rajzoltam rajtot, meg célt is. Közbe rohangáltam be teregetni. Egyszer csak hív, hogy olvassam el, mit írt. Ezt: 

 Ki vagy mi az a PIPE? Fogalmam sincs, de betűket razol a gyerekem!

Teljesen jól nyomja! Arra nem gondoltam, hogy aszfaltkrétával írja majd az első betűit. :)

Aztán csak írtunk, és írtunk. Apa meg fog lepődni. Hm az tuti, mert tele firkáltuk az egész étkezőt. :) És Koppány nagyon boldog, hogy tud betűt írni! Egyel közelebb érzi magát, az iskolához. :) Én pirossal írtam, ő pedig zöldel. (Naná, mivel mással) Élvezi, hogy le rajzol egy sor betűt, hogy értelme nincs az nem számít. Ha menet közben megfordul, akkor a  következő betű fejjel lefelé kerül a sorba. Így lett a PIPEL- ből PIPEL CCT. Lehet hogy valami titkos kód. Végül leírta hogy ETA de persze rutinból az A val kezdte, és így haladt vissza felé. :S Végül még egy Z betüt is kanyarintott hozzá, csak közben elfordult, így N-nek látszott, de ZETA. Vajon hány napig fogja érdekelni?

 

 

szösszenet

2010.10.30. 23:19 - krimo

Címkék: vicces

-Melyik fülem cseng? /kérdem/

Koppány mutogat, erre aztán arra....

-Ilyenkor azt szokták mondani, hogy a jobb, vagy a bal.

- A jobb, vagy a bal. /mondja ő, és tovább tolja a kisautóját./

 

Egyik reggel kávézunk, Koppány meglepetésből kexet akar nekem csempészni az asztalra. (feltünés nélkül, a vak is látja) Apja cinkosan segíteni próbál, fennhangon szól nekem, hogy anya nézz csak ki az ablakon! Koppány elsőként tekergeti a nyakát az ablak felé, megfeledkezve a háta mögötti csempészáruról. :D

Ekkor hirtelen dolgom támad a konyhában, ő nyugodtan leteheti a kexet, én meg kuncoghatok feltünés nélkül. :)

 

szösszenet

2010.10.20. 22:10 - krimo

Címkék: szöveg

-Csináljunk sötét ebédet! Amikor eszünk, csak egy gyertya világít.

(gyertyafényes vacsira gondolt)

- Anya reggel mikor kevés percünk van.....

(hát igen, mindíg sietünk)

Nagy középsős

2010.10.10. 13:56 - krimo

Címkék: fejlődés

A spanyol számolást tovább fejlesztette, kb 16-ig. Én már nem bírom követni. Közben az oviban elindult az angol, első óráról úgy jött haza, hogy angolul is elszámol tízig, és az alap színeket tudja. Nem tudom, hogy az előképzésének köszönhető, vagy hogy csak kevesen járnak angolra. Örülök hogy élvezi. Az olyan szavakat amik érdeklik meg kell néznünk a szótárban, mert még apa sem tudja fejből a békát, és a kígyót spanyolul.

Vettem neki egy pici kirakót. Verdásat. Ez lehet a kulcs, mert eddig nagyjából itt porosodtak a puzzlok. Néhányszor kiraktuk együtt, de már egyedül is ki tudja rakni az 54 darabot. És azóta a többit is elő kellett ásni.

Végre rajzolgat. Most a szögletes vonalak vonzzák. Fest. Teljesen kitölti a lapot. Beszereztem néhány autós sablont, azokkal is szeret babrálni. Hát a ceruza fogása, leginkább arra emlékeztet mikor a gyilkos tőrrel megy az árny a falon, de majd kialakul. Színez is magához képest elég sokat, és egészen jól a vonalon belül marad.

 

szösszenet

2010.10.10. 13:45 - krimo

Címkék: szöveg

Apa: Mostál kezet?

Koppány: Igen.

Apa: Na mutasd csak, ha puha az orrod, biztos nem is mostad meg. Hmm ez elég puha...

Koppány balra el, kezet mos, majd vadul orr nyomkodásba kezd az apján:

Megnézem, hogy nyomadékony-e az orrod!

 

Kinyírtuk!

2010.09.29. 15:01 - krimo

Vagyis a doki néni. Ez a szemölcs bevégeztetett. Egy hónapig kenegettük kitartóan. Majd sikerült ráesnie a betonon, nagyjából begyógyult, úgyhogy most kötéssel a lábán szutyimalackodhat egy darabig, mert nem érheti víz. Kb ketőt szisszent, hogy fáj, de igazán nagy hős volt!

Autó tologató

2010.09.29. 14:56 - krimo

Címkék: játék autók kreativusz

Ez bejött. Persze a gépen játszani érdekesebb. Csak ámulok, olyan lazán megoldja a feladványokat itt. De azért megérte elkészíteni nikecel lapokból matricával bevonva a kisautókat. Jó móka volt. Pár órát elszórakoztunk vele, főleg hogy a végén már minden autó szemet meg szájat is kért...Miután nem találtam hozzá feladat lapokat, vagyis csak néhányat, de nincs éppen tinta a nyomtatóban. Szóval kénytelenek vagyunk egymásnak kitalálni feladatot. Koppány egészen kreatív, ha véletlen olyan pályát készít ami megoldhatatlannak bizonyul, nem jön zavarba, ilyenkor némelyik autó ugratással oldja meg a dolgot. :)

Uno, dos, tres....

2010.09.10. 09:29 - krimo

Címkék: nyelv

Handy Many bejött, nagyon megy a spanyol számolás. Igaz eleinte csak nyolcig, mert ennyi szerszáma van, amit mindig megszámol. De aztán kérdezgeti apát, hogy van a 9, a 10, a verseny autó, a mentőautó...

Már van az oviban angol is heti kétszer fél órára lehet befizetni, de Koppány azt mondta, nem érdekli, ő spanyolul akar megtanulni.

Szuper.

Lista

2010.09.10. 09:15 - krimo

Címkék: ajándék

A minap kiegészítettük a szülinapi kivánság listát. Első sorban szeretne egy halat. Szuper! Apa totál leszavazta, ami érthető is, hiszen neki is volt gyerek korában. Ennek okán, a Dédi is erős ellen szavazatot tett le, mert annó ő pucoválta apa akváriumát. Koppány pedig tervezgeti, hogy milyen vezény szavakkal terelgeti majd a halakat az akváriumba, hogy fogja etetni, és mekkora lesz az akvárium, valamint hol helyezi el.

Minden esetre lementünk az állatkereskedésbe, és megnéztünk néhány halacskát, meg madarat, meg teknőst, és tengerimalacot....Beprotezsáltuk a néninél, mint önkéntes halakvárium pucoló gyakornokot.

 

Másodiknak egy földgömböt szeretne.Ugyan nem tudom mi a szándéka vele, de valójában örülök, hogy a kívánságai egészen ötletesek, és nem valami idióta minimax reklámból előhúzott gyagyás  műanyag játék.

 

A  harmadik egy távirányítós autó. Talán ez a leg reálisabb, ami karácsonyra elérhetőnek is néz ki. Amúgy is tervben volt.

Természetesen felvilágosítottam, hogy a listára szívesen bármit felírok, de végül csak egyet választhat közüllük, majd el kell döntenie, hogy melyik az, amit legjobban szeretne. Oda kellett volna még írnom, egy ugrató pályát. De miután fogalmam sincs, az mi a szöszt takarhat, azt mondtam azt inkább elkészítjük. :)

Kedvenc szava lett a fabrikálás.

Bocsi csiga

2010.09.10. 08:57 - krimo

Battyogunk az oviba, essős őszi nap, az út tele csigákkal. Egy reccsenés, Koppány megszeppent ártatlan arccal néz a lába alá.

-Bocsi csiga.


Verdák, verdák, verdák...

2010.09.04. 23:45 - krimo

A más színű macskák

2010.08.22. 00:33 - krimo

A Dédi macskája, akit már hat néven elnevezett, többek közt Rudinak. Aztán Cleo, aki a magas ablakban eszik, na meg Ferdinánd, aki Emesétől, fél, de ő megvédi tőle. A szomszéd Mázliról még nincs fotóm (talán rá sem férne) de ő már család tagnak van beszámolva. Aztán Picur Vásárhelyen, és Vecsésről Kormi, és Cirmi...

Apa meg macskaalergiás.

No ki találja ki, melyik cicát hogy hívják?

 

Sablon

2010.08.22. 00:18 - krimo

Címkék: mindennap

Egyszer talált valami vonalzót a lakásban, és nagyon bejött. Gondoltam, ha ez tetszik, miért ne lehetne sablonja, mert egyébként úgyse nagyon rajzol. Úgyhogy ma vettem neki, autósat, most nagy erőkkel próbálkozik. Fogni kell neki persze, és néha úgy nyomja a ceruzát, hogy pattog szét a hegye. De néha már nem vizszintesen tartja a laphoz képest. Ez is valami. :)

 

Új "játékunk" a számoló pálcika. (Éljen a tanszervásár) Kinyomtattam neki mintákat, rakosgatja, vagy kitalál újakat amit ő akar. Itt labirintust építettünk:

Ződ

2010.08.22. 00:08 - krimo

Hegyez. Jó a hegyezője éppen zöld, de hogy-hogy csak a zöld ceruzák akadnak mindig a kezébe?

ZÖLD színt választó gyermek: erős éntudat jellemzi, fejlett a kritikai érzéke. Jobb, ha egynerangú félnek kezeled!

Kever

2010.08.21. 23:26 - krimo

Címkék: fejlődés beszéd

Rutinból, egy egy szóban a V-t a B-vel, és fordítva. Azt már rég megfigyeltem, hogy úgy mondja 'udbaron' , de mostanában észre vettem még egy ilyet, ahol viszont a b helyett v-t mond. Csak jól elfelejtettem mi az a szó...

megvan:

Kivirom, az az kibirom.

Kérek

2010.08.11. 22:01 - krimo

Címkék: anyaelmélkedik

Minden további nélkül, hangosn mondja. Belerázodott pár nap alatt. Jó néha még figyelmeztetni kell, mikor jön a megszomjaztam szörpre szöveggel, de már tudja, hogy csak akkor kap ha valóban kér. hehehe 1-0

És szörp...

2010.08.01. 00:34 - krimo

Néha meg egy tündérborsó. Nagyon tüsténtkedik a konyhában. Ma mentás limcsi szörpöt kreáltunk. És ott nyúlkált a cukros ragacsos (amit utál) citromhéjakban, és pakolta az üvegbe. este a vacsoránál persze a lekváros kenyeret már nekem kellett tartani, hogy harapjon, mert meg nem fogná, hisz ragacsos. Kérdeztem hogy az oviban hogy eszi. Megpöcköli az ujjával, és bepattan a szájába. Hahaha

Szörp

2010.08.01. 00:29 - krimo

Címkék: agyrém jajnemá

Három hete vagyunk itthon, illetve itt-ott –amott. Kezdhetjük már unni egymás pofáját. A minap megelégeltem, hogy szarik szépen kérni, (mit szépen, sehogy se) amit akar. Csak célozgat, hogy „szomjas vagyok” „szörpöt innék” mikor már igazán szomjas  „aggyámászörpöt”  Adok, ha kérsz. De én nem tudom kimondani azt a szót! Akkor szomjan maradsz! De adjál!...stb ez ment egy másfél órát biztos. Makacs uraság nem mondta ki, inkább furmányosan kitervelte, hogyan mászik fel, a konyhabútorra, hogy elérje a szörpös üveget, mert persze azt se bírta kimondani hogy anya légyszi vedd le… (mondjuk arra büszke vagyok, hogy talált alternatív megoldást :) ) De óvatos uraság nem mászott fel végül, mert befenyítettem, hogy édesapja meglátja, lesz nemulass.

Ja és persze a víz az nem oltja a szomjat, mert azt simán tud ereszteni magának.

Végül egy egész estés bömbizés és durcázás után apának kimondta, de csak halkan, hogy én ne halljam, úgy hogy közben fogta a kezét.

Ma már nekem is mondta persze csak halkan…

 

Iskola

2010.08.01. 00:15 - krimo

Címkék: iskola

Nagyon nyári szünet van ennek a gyereknek, vagy csak szimplán megfertőzte a Peti könyv 15. fejezete, de valamiért alig várja már hogy iskolás legyen. Már nem tudtam jobban behatárolni, azt mondtam neki, még kétszer megyünk nyaralni, és utána lesz iskolás. Most ettől boldog. És kérdez: akkor elsős leszek? Igen akkor majd az.

                                                                                     

Zoo

2010.07.25. 23:08 - krimo

Ígértem egy napot Koppánynak amikor oda megyünk, ahova ő akar, és egész nap vele vagyok. Kissebb anya hiányba szenvedett már a túllóráim miatt. Hogy miért pont az állatkertet választotta, nem tudom, hisz ő "csak a zöld állatokat szereti" Láttunk párat:

 

banya

2010.07.12. 11:04 - krimo

http://www.babaszoba.hu/services/naplok/post/kobebaba/Jatek?id=125451

A minap előkerült ez a Banya, Koppány akkorát sikított ijedtében, majd zokogva borult a vállamra, rettentően megijedt . Azonnal ki kellett dobni a kukába. Hát igen, már nem Mici, hanem Koppány.



süti beállítások módosítása