Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Befőzünk

2012.09.17. 21:37 - krimo

Címkék: mindennap

Száz éve nem főztem be semmit. Mostanában kijárogatunk a termelői piacra, és rájöttem, hogy sokkal finomabb, de legalábbis mindenképpen mínuszos E betűkben ha itthon készítjük el a jó kis krémet a melegszenyóinkra.

Úgyhogy vettem egy halom zöldséget és beindult a zakuszka gyártás. Koppány nagyon lelkesen segített. Először is le kellett menni a pinyóba, és kibányászni apa téli gumijai alól a befőttes üvegeket. Ez már magába kalandos, főleg hogy be se lehet férni az egy négyzetméteres pincébe a lomoktól. Ki kellett pakolnom némi faanyagot, hogy falhoz lapulva bepréseljem magam a polcig. No akkor Koppány egyből kitalálta, hogy azt a deszkát feltétlen fel kell hoznia, mert barkácsolni fog. Végül kiegyeztük, egy viszonylag kicsi lécben, de azt boldogan cipelte fel.

Aztán segített kupakot keresni az üvegekhez:

DSC06666.JPG

És még a címke eltávolításban is nagymester volt:

DSC06667.JPG

Ezt azért egy jó félóra múlva elunta, és mikor átmentünk a Dédihez a darálóért, vitte a kis lécét, mert a Dédinél szuper szerszámok vannak. Ő fúrt-faragott, apa hagymát pucolt, én meg daráltam ezerrel.

Végül elkészült a zakuszka:DSC06671.JPG

Bringázunk

2012.09.17. 21:23 - krimo

Címkék: kaland Bringa

Már egész jó kis távokat megyünk hármasban. A sebességen még van mit javítani. Jövőre kell egy nagyobb kerekű canga a kölöknek, mert szegény csak teker rendületlenül tizenötöt, míg én egyet.

Hétvégén alternatív útvonalon közelítettük meg a ligetet. Kalandos volt minden esetre. És talán még nem is rövidebb, viszont sokkal rázósabb, és veszélyesebb. De legalább ezt is kipróbáltuk. Sose tudtam hogy a Cirkusz meg a Vidámpark közt az a kis szervizút visz is valahová.

DSC06647.JPGDSC06649.JPG

Ír

2012.09.16. 21:28 - krimo

Címkék: lego fejlődés

dsc06610_1347823643.jpg_336x372

Még mindig Lego

2012.09.03. 21:40 - krimo

Címkék: lego

Megyünk a körúton autóval. Hogy-hogy nem kiszúr egy Lego boltot.

-Hol vagyunk? Ezt meg kell jegyeznem!

Hazáig mondogatta: az Oktogon után baloldalt, Kockabirodalom.

Eltelt egy hét, miközben kb 50X rákérdezett, hogy mikor megyünk az Oktogon felé? Na Apa megígérte vasárnap elmennek. (gondolta naivan majd zárva lesz)

Koppány megszámolgatta a vagyonkáját, és fel is írta hogy 2115 ft-ja van. De nem vitte magával.

Jönnek haza nagy boldogan, hogy nézelődtek a boltban, és ilyet-és ilyet nézett ki magának, ami 2950 ft, és tök jó, most gyűjteni fog még, hogy kiteljen a pénzéből.

Hogy mi módon jut pénzhez, az még talány. A Dédit simán lejmolja. Én szívesen adnék, (mert olyan kis édes, hogy ilyen céltudatos) de csak úgy, nem. Apa pedig azt mondta, hogy ha nem hisztizik, és jól viselkedik akkor nap végén kap egy százast. Ma tüneményes volt persze. :) Meg is kapta, szépen összeadta, hogy most akkor mennyije van. Hát kb nyolc nap jósággal eléri célját, utána lehet raplizni,  és szétszórva a földön felejteni napokig az új legót...

DSC06362.JPG



süti beállítások módosítása