Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Beteg

2012.06.27. 18:29 - krimo

Címkék: betegség

Úgy kezdődött, hogy kaptam egy szabadnapot, múlt szerdán, na kivittem a kölköt a strandra. (én állat) Estére belázasodott. Másnap levittük a dokihoz, aszondja tüszős mandula. Szuper idén "századszor", megint ospen, már antibió mérgezést kap. A Családi kupaktanács úgy döntött kapja be ,de ne az ospent. Majd mi kigyógyítjuk homeobogyókkal. Végig szenvedtünk két, három nap 39.4-5-6 os lázakat, erre még kijött a szájában valami fasza afta. Na addig se evett sokat, de azóta már inni se nagyon akar. Konkrétan önmaga árnyéka. Ma levitte a Zoli a másik dokihoz, aki nem antibio rajongó. És megdícsért, hogy nem váltottuk ki azt a szart. Ha volt mandulagyuszi, az elmúlt. Ez a szájában valami vírusos szar, amit valószínűleg a strandon sikerült becserkészni. Viszont nincs rá gyógymód. Illetve kaptunk még pár homeos bogyit, amit szintén nem hajlandó a szájába venni se. Az apja már konkrétan idegbeteg, hogy miért nem iszik, eszik...nem is tudom hogy hagyjam itt őket, szerintem lehet lenyom a torkán egy liter vizet. Mondjuk én is agybajt kapok ettől, meg a nyávogástól. De csak el múlik már az   afta. Na hát mi így vagyunk mostanság.

DSC08074.JPG

A helyzet egyre romlott. Mire hazaértem Zoli, már az idegroham szélén állt, mert Koppány egész nap nem ivott egy kortyot se. Este már az ügyeletre akartuk vinni, de még csak fél 8 volt, és nem vették fel, akkor hívtam a gyerekrendelőt, ott mondta az egyik doki, hogy adjak neki kataflam cseppet, az enyhíti a fájdalmat. Úgy is lett, fél óra múlva végre ivott egy kicsit, és később még egy fél almát is megevett lereszelve kexel. Azóta minden kaja idő előtt nyomatjuk neki, már egész jól van, végre. Most még csak azt kell kitalálnom, hova tegyem a gyereket pénteken, mert persze befutott egy nagyon fontos lufirendelés, és én lennék a soros gyerekfelvigyázó.

Holovác 1

2012.06.21. 20:40 - krimo

DSC05628.jpgDSC05631.jpgDSC05629.jpg

 

 

 

 

 

 Reggelente oviba menet. Néha Emese Holovác 2, ha ott van. :)

Vattacukor

2012.06.21. 20:24 - krimo

Címkék: édesség

DSC08048.jpg

DSC08046.jpg

 

De anya! Ez ragad!

Hát erről ennyit.

Kánikula

2012.06.18. 22:44 - krimo

Címkék: nyár

dsc05646_1340052106.jpg_3439x2179

Mióta működik a szökőkút a sétányon, (3 napja) az összes kölök ott pacsál. Kb a negyedik naptól azért letiltom, mert szerintem már nem tiszta a víz. De azért hűs. :)

Könyvtár

2012.06.11. 11:26 - krimo

Címkék: könyv

Könyvtárban jártunk ma. Véletlen akadt a kezembe ez a könyv, csak belelapoztam, és tudtam mikor a telefonra azt mondják sajt...ez tetszeni fog Koppánynak. Nem tévedtem. Ezek a szó viccek nagyon bejönnek mostanság.

Mesek1234.jpg

 

 

Papa mesél Josette-nek a családról, ahol mindenkit Jacqueline-nak hívnak, még a szomszéd nénit is; megtanítja neki a szavak igazi értelmét: a szék ablak, az ablak tollszár, a párna kenyér és így tovább; fantasztikus történetet mond egy sétarepülésről, és megpróbál reggel nyugodtan készülődni, annak ellenére, hogy kíváncsi kislánya mindenhová követi.

A híres francia-román drámaíró, Eugène Ionesco ezeket a történeteket lányának, Marie-France-nak mesélte, amikor az még egészen kicsi volt, s az abszurdba hajló válaszokat váltott ki a kislányból. A mesék apa és lánya bensőséges, de a groteszk humort sem nélkülöző közös fantáziavilágát tárják elénk, mely gyermekek és felnőttek számára egyaránt különleges irodalmi élményt nyújt. A könyvet Etienne Delessert egyedi illusztrációi teszik különlegessé, melyek híven tükrözik a történetek sajátos hangulatát.

„És a papa megtanítja Josette-nek a szavak igazi értelmét. A szék ablak. Az ablak tollszár. A párna kenyér. A kenyér ágyelő. A láb fül. A kar láb. A fej fenék. A fenék fej. A szem ujj. Az ujj szem. Ekkor Josette úgy kezd beszélni, ahogy a papája tanította. Azt mondja: – Kinézek a széken, közben párnát rágcsálok. Kinyitom a falat, a fülemen járok. Tíz szemem van, hogy járjak, két ujjam van, hogy nézzek. Leülök a fejemre. A fenekemet leteszem a plafonra. Amikor megettem a zenedobozt, lekvárt kenek a párnára, az lesz ám a jó kis desszert. Fogd az ablakot, papa, és rajzolj nekem képeket!”



süti beállítások módosítása