Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Böszme

2008.10.19. 14:38 - krimo

Most minden nagy dög, vagy böszme. Tegnap nagy dög krumplit pucoltunk, vannak nagy böszme autók. De inkább a hangsúly lenne érdekes, ahogy tudja mondani. Még csücsörít is hozzá. :)

Tegnap Benőke program megint lefújódott. No ahol négy gyerek van, biztos sikerül legalább egynek göthösnek, vagy hányósnak lenni. Ma ugyanez okán a Mariannékkal sem találkozunk, most Mici takonykóra okán. Hehehe, vagy mégis? Indulás!

Irgum burgum vaskalap! Ez még a böszménél is sűrűbben hangzik el. Szerintem Ildikónéni Micitől tanulta el. Mert állítólag ő mondja. :)

A délutáni alvásból is úgy ébred, hogy: mikor megyünk bölcsibe?

Gyertek fickók építkezzünk!

2008.10.18. 13:20 - krimo

Címkék: videó

Mici így épít. lassan de biztosan...

Ritka randi

2008.10.18. 13:08 - krimo

Tegnap bölcsi után rohantunk Hangáékhoz. Nyár óta sikerült megint össze hozni az egész kis csapatot végre. A srácok eljátszottak, az anyukák dumcsiztak. Cserélgettünk filmeket szokás szerint, és jókat faltunk Hajni muffinjaiból. Nem mellesleg szerintem a szomszédjai simán azt gondolják, hogy ovit nyitott. Mondjuk még Boti ott sem volt, és így is 7 gyerek ricsajozott a lakásban. Na jó a két kicsi, Csenge, és Gergő csak mint szemlélők voltak jelen, most veszik a példát a többiektől, hogy is kell igazán hangzavart kreálni. :)

Kiságy

2008.10.16. 19:46 - krimo

Címkék: mici

Amilyen nagy öröm volt, mikor meglátta, és együtt összeszereltük. Pont olyan keveset aludt benne azóta éjszakánként. Viszont annál többet a fejünkön...Ezt kicsit a taknyosság számlájára is írtam, de leginkább szeret velünk aludni. Apa meg csak simán aludni szeretne már. Reggel négy tájt kiköltözött a kanapéra. Elővettem Micit, hogy tárgyaljunk erről.

Több megoldás szóba került:

Koppány kint alszik a helyén.

Koppány nem alszik kint az ágyában.

Eladjuk az ágyat.

Anya és apa ágyát is eladjuk.

Anya, és apa a földön alszik, Koppány pedig a kiságyában.

A zöld lámpát kicseréljük pirosra.

A kiságyra felrajzoljuk a vitorláshajót.

 

Ez utóbbi bejött, egy kis fecnire hamar rajzoltam egy vitorlást, kiszineztük, felragasztottam celuxal, és Mici vígan bemászott a SAJÁT ágyába. Kicsit meséltem még neki egy kisfiúról akinek volt egy kék ágya, és egy kialvatlan morcos apukája, majd elküldött a saját ágyamba. Hallottam, még fészkelődni 10-15 percig. És csodák csodája fél nyolckor az én fiam, horpaszta a helyén!

Gondolom azért ez még nem a kánaán, és lessz ez még így se, de elsőre nem rossz!

Fojt. köv:

11 felé felébredt, és bevonult az apja mellé, ám én zord anya vissza vittem a helyére. Majd vállalva a nyaktörést, és fagydogálást mellé feküdtem, de cseppet sem volt álmos, úgyhogy én előbb aludtam a földön, mint ő az ágyában. Egy óra múlva iszonyat zsibbadásra ébredtem. De ezek után reggelig aludt a helyén. Juhéé! Kitartás nekem! Jó lesz, csak gyakorolni kell!

 

 

 

Miért?

2008.10.16. 12:48 - krimo

Címkék: jajnemá

Hát ez is elérkezett.Pár napja mást se hallok. És még meddig kell válaszolgatnom, ajaj :))

 

Hangával

2008.10.15. 11:20 - krimo

Címkék: mici

Tegnap délután átjöttek kicsit angolozni Hajniék. Valamiért Mici nagyon szenyó tud lenni Hangával. Vágtak ki papírból, fecniket, elvette tőle, Hanga persze visitott, és Koppány is, hogy nem adja vissza. Pedig hát ő dolgozott vele. Mondjuk ez már fél hét tájban volt, lehet hogy elfáradtak mindketten. De ilyet még nem láttam, halálos vérre menő vita volt a papírfecnikért. Komolyan, csak ültem, és néztem milyen elszántság van mindkét kicsi arcán. Ilyenkor persze esélytelen vagyok elmagyarázni, hogy az a papírfecni kb két perc mulva a kukában landol, és értéktelen. Számukra akkor és ott nem az!

Megpróbáltam. Kérdeztem mit fog csinálni a fecnivel, ha már megszerezte, első reakció, hogy nem adom vissza! Elteszem, én ilyen vagyok, írígy ! Na ezt vajha honann veszi? Remélem nem én mondtam.

Különben az angol egész jól frissül az agyában, ha ilyen sürűn talizunk. Csak ne lenne ilyen kis ellenséges. Néha meg tök jól eljátszanak. Érdekes.

A maci bosszúja

2008.10.15. 11:02 - krimo

Címkék: bölcsi

Nem tudom leírtam-e ide, hogy első ott alvásnál a dadus befenyítette Koppányt, ha nem alszik elveszi a maciját, és kidobja. Ez nem valami szép eljárás. Mici azonnal mondta is neki, hogy nem veheted el a macimat!

A maci megtorolt tegnap:

Történt, hogy hazafelé menet a macinak valahogy nem volt a lábán a csodás tigrises zoknija. Csak az egyik hiányzott, de egy zokni is lényeges momentum, egy rosszat álmodott kisgyerek szemében. Koppánynak úgy legörbült a szája, hogy Ildikó néni kénytelen kellettlen nekiállt előásni a szekrényből a 12 kiságyat, hogy hátha beágyazódott a macika zoknija. Ám nem találta sehol. Anyuka váltig állította, hogy reggel még a lábán volt, az adott medvének eme jeles ruhadarabja. (no ezé még mit kapok.?)
Aztán Koppány már rég elfelejtette, a macit is nem hogy a zokniját, mikor hazaérve a szatyorból az ágyra dobtam nevezett medvét, egészen pontosan az elhagyott fél zoknija mellé.

 Tegnap kérdezgettem, hogy tetszik neki Ildikó néni, erre azt válaszolta, hogy sehogy, mert olyan mérges.Nem engedi hogy a habot lemossam a kezemről, és hogy levegyem a bugyimat teljesen, ha pisilek. Gabi néni kedves.

Azt tanácsoltam, ha valamit szeretne menjen inkább Gabi nénihez. Bár eredetileg nem oda tartozik. Igazából már mikor családlátogatni jöttek, akkor kiválasztotta magának Gabi nénit. Pár hónap, és ki tudja milyen néni lessz az oviban....

Addig pedig bőszen törjük a borsot Ildikó néni orra alá. Ma kantáros nacit adtam rá, ha nem is tolja le, magától is lecsúszik teljesen. Hehehe :))))))

Közben úgy néz ki még a végén összebarátkozik a verekedős kisfiúval. Azt mondta bunyóztak, és utánna játszottak eggyütt. Elmagyaráztam neki, hogy Máté azért verekszik, mert szomorú, hogy vele nem játszanak, de azért nem játszanak vele, mert verekszik....

 

Szájberg gyerek...

2008.10.14. 10:25 - krimo

Címkék: mici

www.peepandthebigwideworld.com/games/trashstash.html

Itt játszott tegnap. Hatalmasakat kacag a mosómedvén, mikor hajigálja ki a szemetet az oduból. Simán kezeli az egeret, és oda pakolja amit a medve kér, már ha le tudom neki fordítani, hogy mit is kér a medve...(ugyanis a rötyögéstől nem igazán hallom) Amin meglepődtem, hogy egy alkalommal számjegyeket kér, és kidobál mellé betűket is. És igen! Simán kiválasztotta a számokat a betűk közül. Szuper, még csak két és fél éves, lassan megírja a doktoriját. :))) Államat vissza helyeztem azóta. :)

A másik ugyan itt a festék keverős játék:

www.peepandthebigwideworld.com/games/paintsplat.html

Ezen szétröhögi az agyát. Nagyon vicces, mikor a csapra kattintva lelocsolja a festéket, meg a két figurát is a slag.

A mese még mindíg hosszú neki, nem üli végig, de a Peep song-ot imádja.

Golyó

2008.10.13. 16:57 - krimo

Címkék: jajnemá

Mi volt ma a bölcsibe?

Játszottunk az udvaron, sokat! Ettem golyót.

hmm, Milyen golyót? (a bölcsi kerítése mellett haladunk hazafelé, a bokron fekete bogyók)

Feketét?

Igen.

Ilyet?

Igen.

Remek! Kivel ettél bogyót?

A Danival.

És hány golyót ettetek?

Kettőt. (neki a tíz is kettő...)

Kettöt ketten? Te egyet, és ő egyet?

Igen.

Később a villamoson még visszatértünk a témára, addigra már a Klaudia, és az Eszterke is ropogtatott a bogyóból...

Ujjé a ligetben

2008.10.13. 11:00 - krimo

Címkék: túra

Megragadtuk a nagyonvénasszonyok nyarát, tegnap délután kinentünk kicsit futkosni. Apával "nagy" (háromperces) focizást rendeztek. A futkározás, és a másszunk apára projekt jobban bejött.

Gyurmázunk

2008.10.13. 10:56 - krimo

Címkék: kreativusz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A multkor a sok piros gyurmát bevittem a bölcsibe, na meg még készítettem nekik pár színt. Mondanom sem kell, hogy anyuka fel lett hatalmazva, hogy valahogyan barna gyurmát állítson elő, mert sün gyártásba fognak. Kikevertem pirosból, és zöldből, mikorra eszembe jutott, hogy egy kanál kakaópor is megtette volna...Gyorsan kipróbáltuk, a gyurmát. Kiváncsi voltam a zizis megoldásra, ezért elkészítettem a kicsi sünt. Koppánynak valami kézreállóbat találtunk ki. (na meg megette a zizi tüskéket...) Nagy élvezettel szúrkálta a fogpiszkálókat a gyurmába. Aztán gyöngyöt kerestünk az orrának. Azt a variációt le sem fotóztam mikor tele nyomkodta színes gyöngyökkel az egész oldalát a süninek. Végül még fagyöngyöket húzogatott a tüskékre, és kis müanyag karikákat. No egészen extra sündisznó lett. A lényeg, hogy élvezte a munkát, és baromi büszkén mutatta apának, hogy ezt ő készítette!

Az új ágy

2008.10.13. 10:32 - krimo

Címkék: kaland

Ehez Qva nagy mázli kellett, hogy pont egy ekkora méretű ágyat sikerült találni, és nem kell szétszedni a bútort. Mondjuk, max a rácsoságyat alakítottuk volna át. Hetekig leveleztem az elöző tulajjal, hogy egészen biztosan mérje le mindenhol. A "pontos" mérések szerint, fel kellett volna szedni a parkettáról a szegélylécet, hogy beférjen...nem kellett! Juhééé!!!

Koppány segített az összeszerelésben. Nagyon tetszik neki. Bár elaludni még mindíg csak köztünk hajlandó. Első éjszaka a padlón koppant, második éjszaka az 1cm vastag szivacson amit mellé tettem. Harmadik éjszakára találtam egy vastagabb szivacsot. De azt már nem próbálta ki koppanásilag. Inkább lepössentette a martacot...(meg van fázva no)

Valamint hajnalba szabadon beközlekedik közénk. Ami nem lenne baj, csak korábban kel egy órával, mint egyébként kéne. Még ez sem lenne baj, de tőllünk is elvárja. No ez már kis szépséghibának mondható.

Áááááááá!

2008.10.13. 10:23 - krimo

Címkék: jajnemá

Rutintalan anyuka. Fürdés. Három perce áll a gyerek a vízben, már az összes betűt egyesével kiszedte a bögréből, ugyan a 'ju' nem akart kijönni...én pecsmegelek a csapnál. Mikor csak úgy magának mondja:

-Akkor bele ülök ebbe a hideg vízbe.

He?! És valóban. Nem jéghideg, de éppen melegnek sem mondható. Muszály nekem azt a hőmérőt használni, vagy legalábbis bele kéne nyúlnom, mielőtt beleteszem Micit. Multkor sem ült le, akkor meg 'piros térdzokniban' vettem ki fürdés végezetével. Biztos fáztam mikor vizet eresztettem...

 



süti beállítások módosítása