Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Hógolyó

2009.02.19. 19:37 - krimo

Pont aktuális, egész télen nem volt ennyi hó mint mostanában. Szóval Pogi megdobált, úgyhogy reszkessetek, mert én is hajingálom!

No akkor írok Koppány születés napjáról, aztán a horoszkópjáról, arról, hogy mi történt aznap, amikor született, illetve mi történt ugyanezen a napon sok-sok évvel ezelőtt, és hogy milyen hírességek születtek ekkor,  mik a kávézási és egyéb szokásai, mi a kedvenc színe, van-e háziállata, mit tenne, ha megnyerné a lottó ötöst, mi a legjobb dolog, ami mostanában történt vele, és végül mit gondolok, mi lesz vele 10 év mulva.

Kedvenc színe: ZÖLD, nem hiszem, hogy véletlen, hogy állandóan zölddel rajzol. A nyugalom színe.

Kávézolni nem szokott, csak kakaózik, mikor mi KV-zunk.

Egyéb szokásai, sok van mindenféle.

Legjobb esemény: tegnap nagyon boldog volt, hogy életében először ült szánkón.

Lottó ötös, esélytelen, mert nem lottózik, de ha megnyerné valószínűleg hamar elfogyna egy millió dollárt szokott adni nekem egy kakaóért…

Vagy ha valamire azt mondja kéne nekem…én azt mondom, nekem meg egymillió dollár kéne, no és ilyenkor ad nekem egymilliót, néha kettőt, hogy gyorsabban megkapja amit szeretne.

10 év múlva? 13 éves lesz, és biztos nagyon szemtelen lesz, és az őrületbe fog kergetni. Vagy pattanásai lesznek. Atyám, iskolába fog járni, és én nem akarom cipelni azt a nagy büdös iskolatáskát, mint ezer anyuka. És lehet hogy épp a nyócvanhatodik farsangi jelmezét fogom varrni. Az is lehet, hogy lelép egy kiscsajjal moziba. Á nem azért az még legalább 12 év…

 

Na kihez vágjam ezt a hókupacot?  Oliva? Falatka? Brigg! Maszi, hahaha nem ér lemásolni!

 

Persze ha elolvad a hó nincs mit tenni. Én csak azért csináltam meg, mert régen terveztem, most jól jött a buzdítás Pogikám. J

 

A száraz adatok 2006 május 13.

Az év 133. napja Névnapok: Imola, Szervác, ( Na ez a Szervác be is tett nekünk, abban az évben, el kellett húzni venni egy fűtőtestet)

Az egészség, és biztonság nemzetközi napja 1994 óta, valamint Peru emléknap.

Események ezen a napon:

Khm, kezdjük a legfontosabbal, megszületett, Koppány  hajnali öt ötvenkor, és hogy az időjárás jelentést is letudjam, ragyogóan sütött a nap, azon a hajnalon.

Mit sem sejtett erről Axl Rose. Ezerrel bulizott:

Május 13-ra virradóan megvolt a nagy dolog:

 újra színpadon láthatta a közönség a Axl Rose-t és a Guns N' Rosest. A két és negyed órás New York-i bulin

 Sebastian Bach is csatlakozott a srácokhoz, hogy Axl-lel együtt énekelje a "My Michelle" számot. Részletek itt

 

Itthon: Japán autós fesztivál    2006.05.13. - 14.Fertőszentmiklós-Meidl reptér DragRacing Hungary – Gyorsulási Verseny Rába Ring  2006.05.13. - 14.   RábaRing (Écs) Top Tuning Show 2006. Zánka   2006.05.13. - 14. 

Gyurcsány: Június 14-én megalakulhat az új kormány

Ételmérgezés:

Már több mint húsz beteget ápolnak ételmérgezéses tünetekkel a budapesti Szent László Kórházban. Tegnap délutánig 13 embert vettek fel magas lázzal, kiszáradással. Azóta újabb betegeket vittek be, valamennyien színházi dolgozók vagy színészek, és mindannyian borjúpaprikást ettek csütörtökön. 

 Európa aggódik Latin-Amerika miatt

Fellebbezett az életfogytiglani ítélet ellen Moussaoui

Fellebbezett az életfogytiglani ítélet ellen a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások egyetlen vádlottja.

FBI-házkutatás a volt CIA vezérnél

Házkutatást tartottak a CIA korábbi harmadik számú vezetőjénél. Kyle Foggot azzal gyanusítják, hogy kenőpénzért százmillió dolláros állami megrendelésekhez juttatta egyik barátja hadiipari cégét.

Vitorlabontás a Balatonon

A Soling Európa-bajnokság megnyitójával együtt került sor szombaton Balatonfüreden a hagyományos balatoni vitorlabontó ünnepségre. A résztvevőket köszöntő Bóka István polgármester beszédében kiemelte, Balatonfüred a magyar vitorlázás bölcsője és ma már a fellegvára is. A Himnusz elhangzását követően megkoszorúzták a tó vizét, ezzel kezdetét vette a 124. vitorlásszezon.

Madárinfluenzától tartanak Székelyföldön

  Meggyilkolták az iraki főbíró fiát

  Közepes erejű földrengés volt Szumátrán

 Elsüllyedt egy hajó a Fülöp-szigeteknél

 Több órás várakozás Záhonynál

 Indonézia: rendkívül gyorsan terjed a madárinfluenza

 Országszerte elszaporodtak a kullancsok

 Pénzérmét bocsátottak ki Mozart emlékére

Fokozott készültség a Merapi vulkán miatt

Hídépítés késéssel, felelős nélkül

 FA-kupa, döntő: büntetőkkel nyert a Liverpool
December helyett tegnap adták át a Balatoni úti felüljárót
Háromszék együttműködik a Közép-Dunántúli Régióval

Madárinfluenza Brassó megyében

 Kínai Nagydíj: Talmácsi az 5. helyről indul

 Spanyol Nagydíj: Alonso indul az élről

 

És régebben május 13.-án:

 

1598IV. Henrik francia király kiadja a nantes-i ediktumot.

1830Ecuador kikiáltja függetlenségét.

1935Carl C. Magee szabadalmaztatja a parkolóórát.

1935Algírban felkelés tör ki a francia központi hatalom ellen.

1943Tunéziában megadja magát a Hans-Jürgen von Arnim tábornok vezette német 5. páncéloshadsereg – amelyet azért hoztak létre, hogy a szövetségesek várható észak-afrikai partra szállását megakadályozza.

1960 – A Dhaulagiri (tszf. 8167 m) első megmászása Kurt Diemberger, Peter Diener, Nawang Dorje, Nima Dorje, Ernst Forrer és Albin Schelbert hegymászók által.

 

1909. május 13-án rajtolt el az első Giro d'Italia, az olasz országúti kerékpáros körverseny Milánóból. A verseny nyolc szakaszból állt, és összesen 2448km hosszú volt. A világháborús évek kivételével (1915-1918 és 1941-1945) minden évben megrendezték a versenyt, ami a Tour de France és a Vuelta a Espana francia és spanyol körversenyek mellett a legrangosabb verseny. Az idei viadal múlt szombaton, 10-én kezdődött, és június 1-éig tart.

1950. május 13-án rendezték az első Forma-1-es világbajnokság első futamát az angliai Silverstone versenypályáján.

1848-ban e napon mutatták be először Finnország nemzeti himnuszát.

1950. május 13-án született Stevie Wonder, amerikai zenész, énekes.

1981-ben e napon kísérelt meg merényletet Ali Agca II. János Pál pápa ellen a római Szent Péter téren.

1985 Julianne Phillips és Bruce Springsteen házasságkötése.



Lássuk kik születtek még a Bika jegyében:              
Vajon ők mind ilyenek voltak?

Szívós, állhatatos, gyakorlatias, óvatos, nyugodt, türelmes, megfontolt, céltudatos, ragaszkodó, megbízható. Nehezen szánja rá magát a cselekvésre, de amibe belekezd, azt nagy kitartással be is fejezi. Szereti a természetet, a földet, az anyagot.

Jó ízlésű, rendszerint művészetkedvelő, inkább a képzőművészetek állnak közelebb hozzá. Fontosak számára az élvezetek, az életöröm minden fajtája. Nehezen fogad be új információkat, de amit egyszer megtanult, azt nem felejti el. Termékeny típus, gyermek- és családszerető. Beosztó, gyakran fejlett pénzügyi érzékkel rendelkezik. Rossz esetben mohó, anyagias, birtokló, kisajátító, makacs, csökönyös, lassú, merev, nehéz felfogású, lusta, önző, féltékeny.

·         1892 – Született Heltai Andor színész.

·         1898Jendrassik György magyar gépészmérnök, feltaláló († 1954)

·         1905Fakhruddin Ali Ahmed India 5. elnöke († 1977)

·         1950. május 13-án született Stevie Wonder, amerikai zenész, énekes.

·         1950 Peter Gabriel angol zenész, zeneszerző a Genesis volt énekese.

·         1964. május 13-án született Stephen Colbert amerikai humorista. Egy internetes szavazás alapján majdnem róla nevezték el az M0-ás most épülő Duna-hídját.

·         1967 Tóth Zoltán a Republic együttes tagja.

·         1968 Melanie Thorton amerikai énekesnő a La Bouche egyik tagja.

·         1971 T-Boz amerikai zenész a TLC tagja. Az együttes 1991-ben alakult.

Szösszenet

2009.02.18. 21:37 - krimo

Címkék: szöveg

Azon kivételes reggel volt ma, mikor nem Koppány ébred elsőnek, és kelti a családot...Apa szolídan felkapcsolta a villanyt, hogy mégiscsak ébredezzünk már. Mici álmatagon ezt bírta mondani:

-Anya oltsd el a villanyt, mert kifolyik az álmom.

Ragzunk

2009.02.17. 21:30 - krimo

Címkék: szöveg

Nézzük a húros hangszereket, pont a lantot Koppány megszólal:

-Nem merem a lantot.

-Mármint, hogy nem ismered?

Megfigyeltem már egy pár szónál így megkeveredik, csak mindíg elfelejtem felírni.

Egyedül alszik

2009.02.16. 21:40 - krimo

Címkék: mici

Juhéé ez is elérkezett, nem kell már kuporogni mellette a kiságyon. Egyszercsak gondoltam egy nagyot, (miután épp vergődve alszom el-esténk volt) és mondtam neki, hogy én biza bemegyek a saját helyemre. Mire ő oké anya menj, és majdhogynem, még lökött is egyet rajtam. Na mindegy, elsőre még a szobában maradtam mellette, de két nap mulva már vidáman császkáltunk fel-alá apával, míg ő az álommanóival kűzd, akik persze győznek. :)))

És a kalács?

2009.02.16. 21:30 - krimo

Címkék: szöveg bölcsi mici

Jelmezbál volt a bölcsiben, Adél Piroskának öltözött. Gondoltam időszerű lesz elmesélni nagyvonalakban a történetet, mégiscsak hagy tudja már ki az a Piroska. Ezért fürdés közben darálom, Piroska rohangál  a kis kosárkában a kaláccsal, és a borocskával az erdőben...majd a gonosz farkas megette a nagymamát, és Piroskát is. END. Mire Mici: És a kalácsot nem ette meg? -No látod milyen buta ez a farkas!

A farsang nagyon tetszett neki, elöször halacska akart lenni, aztán James melett döntött végül. Szét bugizták az arcukat, hulla fáradt volt estére. Még lassúzott is a csajokkal.

 



süti beállítások módosítása