Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Kép

2009.12.27. 11:22 - krimo

Címkék: fejlődés

Koppány kipróbálta a képszerkesztő progit:

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy amúgy is tök homály fotóval hagytam játszani, de ezt egyedül készítette. A feliratnak értelmét mondjuk nem érdemes keresni :)))

Karácsony

2009.12.27. 11:10 - krimo

Címkék: anyaelmélkedik

Megcsaphatta a karácsony szele a gyermeket. Valami meglepően példásan viselkedett 24.-én. Átjött a déditől, és egyből húzott kezet mosni macskázás után, meg hasonló kis apróságok, amin csak ámultam. Nem is tudtuk milyen haditervet eszeljünk ki a csomagok becsempészésére, és átadására. Mert ha kaja előtt meglátja, azért nem eszik. Ha kaja után csempészünk, tuti lebukás...Végül apa írt egy levélkét Jézuska nevében, hogy itt járt, míg Koppány aludt, mi főztünk, a dédi sütögetett, hát lepakolta a csomagokat, de csak ebéd után szabad kinyitni.

Koppány felkelt, bement a szobába, és említést sem tett rá, hogy nohát itt egy vagon ajándék. Szépen kivárta míg megkajálunk, ugyan a vége felé már nagyon mocorgott, akkor apa szólt neki, hogy hozza csak azt a levelet, és felolvasta. :)

Csillagszóróztunk, és ajándékosztás. (utóirat felolvasása, melyik csomag kié...) Néhány csomag kínosan eltűnt, illetve a fa alá sem került. Nahát ez a jézuska, csak mici ajándékaival foglakozott...Szóval felovasva, hogy a két szürke doboz az övé (többek közt.) Kibontotta az egyik vonatot, a másikat...ekkor apa rákérdez, hogy na beletrafált-e a Jézuska? De akkor a daru még lapított a szürke csomagban, Koppány pedig kicsit csalódott arcal mondta, hogy igen elhozta amiket kértem. Én is rádobtam egy lapáttal, hogy akkor minden megvan ugye? Erre ő : ó de az volt a levélben, hogy két szürke csomagom van!!! És nagy boldogan kicsomagolta a darut is. :)

Egész este daruzás, és vonatozás ment...

Másnap jöttek apa uncsitesói, kapott még egy Márkust Bob mesterből, szerencsére mintegy negyven perc alatt elemet is tettünk bele, úgy hogy egész nap dumál ez a kedves markoló...Nagy boldogság. Természtesen nem jön zavarba, mikor sodor szigetére fát telepít. (simán keverednek a mesék.) Traffi papa is küldött ajándékba egy szép könyvet, ennek is nagyon örült, Táska anyuéktól két újabb Thomasos könyvet kapott. És a fa alatt volt még jáva építő, bob mesteres könyv, egy állomás a favonatokhoz. (ebbe pont bepréseltem Gordont, és Fergust) Lexitől egy piros verdát, na meg a traktor tomokat amit van szerencsénk nézni azóta folyamatosan Szóval egy darabig játékvásárlás lefújva. Persze a vacsi új dolgokhoz katalógus is jár, ami nekei kis biblia. Úgy hurcolja magával, még a tavalyi fa sínes eiichorn katalógust is. Szóval vannak már tervei, hogy mi az amire még feltétlenül szüksége van....

26.-án egész délelőtt a holdon jártunk, apa próbálta kiheverni az előző esti koncertet, ahova én persze nem tudtam eljutni, mert Mici két percig sem hajlandó a dédivel egy helységben tartózkodni, nem még ott aludni... Apa aludt, mi pedig a nappaliban egy pokróc alatt töltöttük a délelőttöt, illetve néha Koppány kiment a holdra "súlytalankodni" akkor én egy wc papír gurigán át nézhettem távcsővel, hogy hogyan lebeg. (viccesen.) Az univerzális rakétánkban természetesen tea föző is volt, többször ittunk teát, ő mézzel, mert az egymásba rakható kockák voltak a bögréink, és neki méhecse volt rajta. Az enyémen tehén, úgy hogy én tejes teát kaptam... Este meg már csak annyit mondott mikor megint rakétáztunk: kérsz egy tejgolyót? Mert a rakétában golyó alakú a tej. :)

Délután nagyobb bömbizés árán sikerült kirángatnunk a levegőre. Ugyanis tavaszi napsütés van karácsony alkalmából, de mióta hazajöttünk az oviból, még utcára nem mentünk. Nem is akart, de végül meg feljönni nem. Én sikeresen megfáztam, este már lázcsillapítóval bújtam ágyba. Így ma szépen lemaradtam az ikeázásról.(egy évben egyszer eljuthatnék oda...) De a fiúk elmentek, Hajniékkal, legalább nem itthon ülnek.

 

Választás

2009.12.26. 17:26 - krimo

Címkék: szöveg

-Melyik vonattal szeretnél lenni apa?

-A gőzössel.

-Nem, ki kell mondani a nevét!

-Spencerrel.

-Nem, azt én választottam.

-Akkor Gordonnal.

-Azt anya választotta.

-Fergust választom!

-Rendben!

(ezt a hármat kapta...)

szösszenet

2009.12.26. 17:16 - krimo

Címkék: szöveg

Reggeli után adtam egy habkarikát neki.

Nagylelkűen megkérdi:

-Ki kéri a lyukat?

23

2009.12.23. 21:37 - krimo

Címkék: mindennap

Ma megérkezett a dédinek rendelt scholl mamuszka, ám szép karácsonyi pairba csomagolva. Na több se kellett a gyereknek tíz percig üvöltött, hogy azonnal nyissuk ki, mert ez biztos az ő ajándéka, és már képtelen tovább várakozni...aztán felajánlottam, hogy megmosdatom, hogy higgadjon. Persze lehurrogot, pár perc múlva közölte, hogy azért egy kis langyos vizes arcmosás mégis jó lenne.   És lehiggadt.

Jelentem Apa megfőzte élete első halászléjét Lexi apukájával, aki meglett kora ellenére komoly oktatást tartott nekem a dvd felvevők minden programozhatóságáról. (egy távirányítóról képes órákig beszélni   ) Rengeteg mesét vesz fel Matyikának, most meglepte Micit húsz rész Traktor Tommal, úgyhogy van új nézni való... Szóval leves kész, a kölkökkel feldíszítettük a fát, felfalták a habkarika maradékokat...nem aludtak, de Koppány még most sem álmos, hanem az ásítozó apját tartja szóval.
Ja és megnéztük a Némót, persze magyar hang nuku, úgyhogy narrátor by-mi. Néhány részt ugrottunk, de tetszett neki.



süti beállítások módosítása