Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Gyógyultnak nyílvánítva

2009.10.11. 22:50 - krimo

Így míg Emese csokit majszolt, és csírkebőrt ebédelt, Koppány főtt krumplin tengődött, és néha nyalhatott egyett a nyalókából. Délután már egy fél sonkás melegszenyát is evett, minden vaj, és sajt nélkül. Vacsi helyett bealudt, reggel már pár szelet szalámit, és háztáji /by Táskaanyu/ paradicsomot majszolt. Aztán elmentünk Botiékhoz halászlé partira. Ugyan a gyerekeknek sült hal volt, és gyufatészta, utánna még az ölembe mászott, és egy szelet kenyeret elmártogattunk a hallében.

 

Aston Martin

2009.10.11. 22:37 - krimo

Címkék: autók

-Posta Pistának milyen jelű az autója?

-Suzuki.

-Miért nem Aston Martinja van?

-Hmm, kérdezd majd meg tőle! ;)

később...Posta Pista hazaér melóból, Koppány neki szegezi a fent említett kérdést, mire ő rezzenéstelen arccal közli:

-Az Aston Martin a földalatti garázsban van.

Ezzel Koppány is megnyugodott. Én kis lüke, hogy nem sejtettem....

 

Zaba

2009.10.11. 22:33 - krimo

Címkék: jajnemá

Úgy indult a péntek reggel, hogy miután apától megkapta a reggeli kakaót, és játszottak az új autópályával, berongyolt hozzám, hogy mostmáraztán készítsek mézes tejet. No míg az elkészült benyomott egy banánt. Még nem volt fél hét se...Szerintem életében először kakilt az oviban. De aznap már másodszor. A napközbeni ételkínálatról csak annyit tudunk, hogy a "gyümölcsleves" ből a fehér, és a sárgarépát nem kérte. Este apával bevacsorázott három szelet májkrémes kenyeret, aztán az angyalban ivott egy pitli ananászlét, majd a Dédinél egy túrórudi, sajtos izé, meg szörp, itthon még tea...stb stb. Éjfélkor pedig büffentett egy szolidat, és sírva közölte: anya, taníts meg horkolni! Ágynemű a kádba, pizsicsere sattara, kölök a nagyágyban mellettem fetreng, pisilni kell, felszólításra egész az étkezőig jutottunk. Hmm, újabb pizsicsere. Aludjunk kint. Juhéé, hiszen a nappaliba még úgyse hánytál. No a harmadik büfivel egy óra múlva már eljutott a sloziig. Nagyon ügyes, megdícsértem, ezt csak így lehúzzuk, és már kész is. Nem kell sikamikálni. Szupi! Egy óra alvás, és még egy adag visszaköszönt, ez már a wc padlóján landolt. Sebaj könnyen felmosható. Reggel már nem volt nagy kedvünk planetáriumba menni. De azért Emese meglátogatását nem hagyhattuk ki.

Solymáron

2009.10.08. 22:15 - krimo

Címkék: kaland

Volt szüreti mulatság, múlt szombaton. Matyi már nagyon várta, hogy találkozzanak Koppánnyal. Volt is nagy dínom-dánom. Rohangáltak a szinpadon az együttes mögött. Befaltuk a falu összes aprósüteményét ittunk mustot. És kipróbáltak egy igazi traktort. Leettük a díszitést is róla :) Nem a virágot, de volt rajta olyan finom szőlő, a Lexi egy nagy dísztökre vetett szemet, de azt azért nem volt pofánk leszedni.

Névnap

2009.10.08. 21:58 - krimo

Címkék: anyaelmélkedik

Jó anyuka honann értesül a gyerek névnapjáról? Persze, meghallja a rádióban délelőtt. Nem egy hete készül ajándékot csomagol, és sütiket süt...ugyanmár.

Szerencse, hogy atom véletlen pont érkezett egy csomag a vateráról, amiben egy böszme autópálya volt. Ugyan Koppány mikor Apa bezengte neki, hogy egy nagy csomag várja, egyből kitalálta mi van benne! A kupáim, amiket Trafibácsi küldött traffparkból! Valóban összemosódik még a mese, és a valóság ebben a korban.

Így aztán az autópályán is traffparkot játszott. :) Egyenlőre pár játék után,ha elfárad ki lép a programból. Csak remélem, hogy nem csináltam szájberggyereket belőlle.

 

Névnapja alkalmából ma szét telefonálta magát. Nagyon büszke vagyok, hogy olyan értelmesen tud már telefonon is beszélgetni (leszámítva mikor lelkesen mutogatja a körülötte lévő tárgyakat) Beszélgetett a Palival, meg keresztapjával, a "nagy" Gergővel, gyönyörűen visszakérdezget, válaszolgat. Szuper ügyi. Én a szülőin ültem mikor Emesével beszélt. Apa szerint azonnal autóba akart ülni, és indulás Maglódra. Alig bírta rábeszélni Táskaanyut, hogy most ők nem érnek rá!!! (de igen, gyertek!) De NEEEM értek rá, hisz elmentek otthonról ugyeee? (ja ja tényleg elmegyünk....)

Szóval az a tervünk, hogy szombaton a planetáriumból egyenesen megyünk Emeséhez.

szösszenet

2009.10.06. 22:29 - krimo

Címkék: szöveg

Minap beszélgettünk Archimédesz törvényéről, méricskéltük a fürdővizet... Ma belepössent /mint mindíg/ Mondom neki: Mit szólna ehhez Archimédesz?

-Á ő már régen el van temetve.



süti beállítások módosítása