Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Állatkert

2009.09.12. 22:36 - krimo

Címkék: túra kaland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to play this Smilebox slideshow: Állatkertben
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow

Dédi kérdi:

-Na mit láttál az állatkerben?

-Kígyót!

Ja elvétve láttunk kettő darabot, a kígyókhoz amúgy be se mentünk.Bár eredetileg arra volt kiváncsi, de a lányok, /illetve csak Jazi, mert Hannának volt kedve kígyót nézni,/ lebeszélték.

Gergő barátom

2009.09.12. 22:00 - krimo

Címkék: barát

Ja igen felhívta, mert olyan szinten hiányoznak egymásnak. Szóval Gergő telefonált, aztán úgy adódott, hogy pénteken sikerült összehozni egy játszóterezést. Én már csak késöbb érkeztem oda, de megnéztem volna szívesen, apa elmondása szerint: üdvrivalgásban törtek ki, mikor meglátták egymást. Gergő belül Koppány kívűl rohantak a kerítés mellett a bejáratig. Aztán elvesztek a homokozóban különféle munkagépek tologatásával. Majd végigpróbálták az összes játékot. Mi pedig akár el is mehettünk volna KV-zni addig, vagy cukiba, mert le se tojtak.És ha fél hét magasságában nem pakoljuk autóba őket, még most is ott játszanának. Persze Gergő csak úgy jött el, hogy anyuja beígérte neki, hogy még feljönnek. Én azért felvilágosítottam Koppányt, hogy ez ebben a formában nem igaz teljesen. Feljönnek, persze, de nem most, hanem majd egyszer...De szerencsére így is bőven elégedett volt a napjával, szóval nem tört ki visítás.

Az oviról

2009.09.08. 21:58 - krimo

Címkék: ovi anyaelmélkedik

Napraforgó. Koppány szerint szélforgó...

Hát lehet.

 

Szokjuk, közösen. Én viszem reggel apa hozza. Néha nem a megfelelő ruhadarabokban, de majd tökéletesítjük a technikát.

A ruházkodásról annyi kiderült, hogy van a benti ruhájuk, meg a kinti, amibe homokoznak, stb abban nem alszanak. Bentre meg gumis melegítőt vittem (hehe kintre is) szóval abban nem lehet kényelmetlen az alvás.

Ugyan délután nem tudom mennyit mondanak el a napból apának, de sejtem semmit. Reggel mikor viszem, akkor egy darab ügyeletes néni van, az összes korán érkező gyerekkel, egy "idegen" csoportszobába vannak beterelve, eljátszanak. Viszont miután az sosem Koppány óvónője, én a szülői óta nem is láttam egyiket sem.
Taknyos a gyerek, vittem be orrcseppet, délután mondták apának, ők csak akkor cseppentenek, ha valaki felhatalmazza őket. Szuper! Hogy a pöcsbe hatalmazzam fel, ha nem is látom. Ma kis levélkét tettem az üvegcse mellé, és felhatalmaztam. Hurrá!
Azt is csak a gyerektől hallom, hogy van valami Andi néni is, aki nem tudom ki lehet? Azt mondta ő tanít minket, hogy ne verekedjünk. Hát vagy egy házi pcihomókus, vagy a tapasztalt idősebb dadus. Már csak abból gondolom, hogy azt mondta Koppány: összeakasszuk a bajszunk. Na mondom ezt ki mondta neked? Hát az Andi néni....

Hehe és a gyereknek újovi szaga van! Már meggyanúsítottam, hogy valami műanyag vackot húzott a fejéra attól olyan büdi. Erre belépek reggel az oviba, és megcsap az a fris bútor, játék...nemtom illat. Hát beitta a haja.

 

Ennek örömére, ma hősi hajmosás volt. Tegnap előre megbeszéltük, hogy gyűjti a bátorságot. És beállt a kádba, és a fejére nyomott egy flakon sampont. Szerencsére épp egy mosásnyi volt csak benne. Szóval szuper bátorra gyúrta magát. Persze a lemosásnál azért volt még néhány könnycsepp, és kis nyaff, de elhanyagolható.

szösszenet

2009.09.08. 21:18 - krimo

-Apa! Megeheted a bundáskenyeremet.

-Te miért nem eszed meg?

-Már elfáradt a metszőfogam, és a többi fogam is.

Persze

2009.09.08. 21:16 - krimo

-Jó volt az ebéd?

-Persze.

-Sokat játszottál?

-Persze.

-Kedves az ovónéni?

-Persze.

Vajon kitől tanulta ezt a szót?-Persze, hogy tőlem......

 

 



süti beállítások módosítása