Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Matek és egyéb tanulmányok

2010.05.08. 00:41 - krimo

Címkék: fejlődés anyaelmélkedik

Túl léptünk a 14-en. Azóta simán számol 30-ig negyvenig, néha 17-nél elakad. De legjobban most az érdekli, hogy mi van a nulla előtt! Úgyhogy mínuszba számolunk. Este felrajzoltam neki a kádba fürdésnél, a nullától erre arra a számokat. Majdnem körbe ért a kádon :))) De azért még mindíg a "húszvanszáz" a menő...

Sok mindent kérdezget, hogy angolul hogy mondják. Néha meglepődöm, hogy tudom a választ :))

Készítettünk egy tűzhányót is, ha már az okosodásnál tartok. Még nem tört ki, de már alkalmas lenne rá. Nagyjából megszáradt a gyurma.

Elég sokat festegettünk is múlt héten. Élvezi hogy van egy olyan festéke ami tök jól fog. Úgyhogy keni a szineket, forma meg a holdba hozzá....

Az oviban pedig megtanultak három verset is anyák napján olyan édesen elmondta az egyiket, még csokit is kaptam (by apa...) figyelmes pasijaim vannak. :) Egyik nap pedig elmondta nagy titkosan a másik két versikét is.

Vettem végre egy balkezes ollót. Igaz a másikkal is vagdosott, de hátha ez jobban kézre esik neki.

Pár nap múlva  négy éves. A védőnéninél elbukott az ugráljunk féllábon teszten. :) és nem felismerhető a rajza sem. Bár az, mert egy vonal, ő pedig elmondja, hogy mit ábrázol...Viszont a szókincse olyan, hogy néha csak lesek, miket mond. Nagyon logikusan össze tudja fűzni a gondolatait.

Ó és leesett az állam, mikor séta közben, csak úgy rákérdeztem, mit jelent az a tábla. és vágta. (én nem tudtam volna, mert nem is érdekel, hehehe) még jó, hogy apa tudja :)

Élvezi, ha kitalálóst játszunk, körül írom valamelyik kedvenc mesehősét,vagy éppen helyeket-építményeket, és ő kitalálja. Jó játék, mert bárhol 'előkapható'

Simán kezeli a számítógépet, ha megkérem, szuperül kikapcsolja, kilép a programokból. Szerencsére. :) Mármint, hogy nincs megveszve érte. Néha játszik, de nem vészes időt tölt gép előtt.

 

 

Vásárhelyen

2010.05.08. 00:09 - krimo

Címkék: túra

Azt már tudjuk, hogy szuper futó Koppány. Úgy szalad mint a csík. Múlt hétvégén előugrott a focista hajlam is belőle. Persze nem árt ehez egy kert, ami Vásárhelyen  ez adott. Egy kósza gondolat volt, hogy dobjuk be a labdát is a csomagtartóba, mert amúgy nem nagyon érdekelte eddig.

Láthatóan ballal rúg, de hogy nem borul fel, mikor a kezeit így hátra veti. Nem is értem. :)

Végig focizta a napot. A Petivel, apával, velem. Este kilenc tájban már csak a Nyanyi volt kapható, még egy kis éccakai meccsre. :)

 

Dédinek, és Rózsika néninek, már csak dobálta a lasztit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másnap még Lajos bácsit is megtornáztatta. Ott mondjuk az volt a foci lényege, hogy eltalálja a kerítést, ahol harminc csirke volt bezárva, és olyankor őrült kotkodácsolásba fogtak. Ekkor lehetett rájuk ripakodni, hogy csend legyen már tyúkok!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon várta már egész héten, hogy mikor utazunk a Nyanyihoz. Jól is éreztük magunkat. Sütögettünk a kertben,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koppány élvezte hogy hordhatta a fát. Másnap a bográcsolásnál már nem is kézben hozta, hanem biciklivel szállította:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Át mentünk a szomszédba venni egy guriga sajtot, erre pont akkor született egy kis boci. Elnézegette egy darabig, de több figyelemre méltatta a kertben  a két trakrort. :)

Megígértük, hogy ősszel elmegyünk újra. Mondjuk az az alantas tervünk, hogy beugrunk a SZIN-re apával, míg Koppány a Dédivel, meg a Nyanyiékkal jól elvan. :)))

Ilyen volt...

2010.05.07. 23:46 - krimo

Címkék: csak

ilyen lesz?

Alva

2010.05.07. 23:45 - krimo

Címkék: csak úgy

Hihetetlen pozitúrákban képes aludni:



süti beállítások módosítása