Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Számol, és számol, és számol

2009.11.07. 22:40 - krimo

Címkék: okos

Látszik, hogy az apja az ami...:))) Most ez a menő. Odáig rendben is, hogy megszámol dolgokat. (bár az ujja gyorsabban jár néha mint a nyelve, így kicsit besokal) No de felismeri a számjegyeket. Igaz nem tudom mit lepődök meg ezen, hisz a betűket is ismeri. De különösebben a számokkal nem foglakoztunk eddig. Vettem néhány foglakoztatófüzetet, és simán "eltalálta" a hány kacsa van a képen, számold meg, és karikázd be a megfelelőt...na jó én karikáztam, de ő mutatta. És olvas! Emígyen: Reggelente mikor az ovi felé megyünk az egyik kapunál, pont neki szem magasságban áll a tábla: AUTÓ KIJÁRAT szép nagy piros betűkkel. No ezt mindíg elolvasom neki, és ő is nekem: Garázs  :)

Tehát számolunk, van számolós játékunk, egyenlőre hatig nyomtattam ki. Szép nagy számok vannak egy A4-es lapon, meg két kéz ami mutatja hogy mennyi illetve dobókockából kirakva a mennyiség, meg tíz üres hely, ahova lehet pakolni. Húz egy lapot, és annyi békát tesz rá, amennyi a kártyán van. Nagyon élvezi.

Játékok

2009.11.06. 19:31 - krimo

Címkék: mici anyaelmélkedik

 Készítettem valaha egy rakétát. Most meg találtuk, meg a pici rakéta sormintát is, azt be kellett számoznom. Ugyanis mostanság mindent számol. Szerintem csak én vagyok ilyen pihentagyú, hogy Lajka kutyát raktam neki a rakétába...vagy hogy egyáltalán nekiálltam rajzlapból rakétát ragasztani. Néha többet ér egy pár forintos rajzlap, mint a legdrágább legó...

                                        Ha már egyszerű játékoknál tartunk: kiderült hogy honann van Veszélyes Tódor! Hát a helikopterszállító kamion alkatrésze. (á 250 ft, nem kár érte)  És íme: De csak fél szemmel nézni! Mert nagyon Veszélyes!!!

És a szürke kereke forog, ha itt megtekered, forog az a másik kerék is nézd....



süti beállítások módosítása