Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Süni és a csillagok

2009.11.01. 00:18 - krimo

Címkék: kaland

Ma eljutottunk a planetáriumba.   Ugyan villamosra kellet pattanni apát a zsúfolt úton mögöttünk hagyva, így futva még oda értünk az előadás kezdetére. Mici kb az elsötétítés után közölte, hogy menjünk ki. De végül az ölemből végig nézte az egészet, és még tetszett is neki. Aztán apának már vígan újságolta hogy miket látott. Ugyan én ezt "dedósnak" tituláltam, de úgy látszik kell ez a kis bemelegítés, mielőtt a Nap családját megnézzük...majd legközelebb. Délután még Hajninak is elmesélt mindent telefonon, hogy az a nagy gép félelmetes volt számomra, de az ábrán, már nem az. (mármint a belépőjegyen) Betojok, hogy milyen szavakat használ, mert ezt így mondja. És bemutatja, hogy nekem megvan az összes bolygó...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már egy éve, hogy készítettük...le is potyogtak két nap alatt, azóta a nagy  bolygós plakát előtt lógnak...ööö illetve, azt is áttettük már, szóval csak simán lógnak a világtérkép előtt. Nahát, hogy mi mennyitt rendezkedünk? :)

 

 

Őszi szünet

2009.10.29. 21:23 - krimo

Címkék: ovi anyaelmélkedik

Az van, ja csak én el is felejtettem...Hétfőn vizipók csoport, óvonéni kérdez: No te ki? melyik csoport? Mondom... megyek...este kérdem a gyereket, na volt Andriska? Nem. Petra? Nem. Kevin? Nem....gyanút fogok! Te talán egyedül voltál oviban? Neem. Második nap már ügyeletes ovónéni úgy fogadta: gyere te kis Plútó kutató! Két nap alatt összebarátkozott egy nagycsoportos Csillával, mindíg nagyon megörült a kislány mikor beértünk , már előre köszönt: szia Koppány! Mára kiderült, hogy Csillának is pont a fenyőfa a jele. Márkkal különböző tüzeket raktak a vizipókok udvarán, a madárlesen...(azért megkérdeztem miből, és megnyugodtam mikor homokba szúrt fa ágról regélt) Azért raktak tüzet, mert Afrikában éppen kihunyt a napsütés...csak ez a Márk olyan sírós...(mikor éppen nem rendtelenkedik, és gondolkodószékbe küldik) Apropó, hazacipeltük a kis hintaszéket ami javításra szorul, (ügyesanyuka oldja meg...) Mikor még nem tudta Mici miről van szó, hevesen tiltakozott, mert nem akart még egy gondolkodó széket. Azt hihette, ha én varrok rá huzatot, akkor az ő gondolkodó széke lesz, vagy ilyesmi. Most meg közölte, hogy mindenkinek megmondja, hogy ez az övé, és punk tum. Bejött a hintaszék. Nagyjából már megjavítottuk, fúrtunk-faragtunk, már csak a varrás vár rám.

Szóval a kis Plútó kutattó hamar belopta magát az ovónénik, de még a daduskák szívébe is, csak hallom, hogy "ó azok a kék szemek" Na majd ha tizenhat lesz...már nem a daduskák mondják. :)))

 

Mindíg elfelejtem leírni, de ezt inkább fotózni kell úgy is, szóval egyszercsak következik: Veszélyes Tódor



süti beállítások módosítása