Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Eladok, eladok, mindenteladok...

2009.09.05. 22:22 - krimo

Rávettem Micit egy kis játék szanálásra.

Egy Verdás könyv reményében, elő is ásott egy  halom holmit, amire már nincs is szüksége.

Felraktuk egy babrucis topikba, és már össze is jött egy "halom" pénz. Kérdem Koppányt, hogy hova tegyük? Ő kijelölte a pénztárgépét. Gyűlt a mani, és ma el is mentünk könyvesboltba a plázába, Matyiékkal. Hát nem pont tűzriadó volt? No megtekintettük a kivonult létrásautókat, mikor is kiderült, hogy téves riasztás. A második könyvesboltban találtunk is megfelelő könyvet. Hmm, maradt egy kis pénz, úgyhogy most diavetítős könyvre gyűjt a fiatalember.

szösszenet

2009.09.05. 22:10 - krimo

Címkék: szöveg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekap egy repülőt, és így szól:

-Na ez majd kihúzza a fenekemből a kondenzcsíkot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsi a világ

2009.09.03. 23:00 - krimo

Címkék: ovi anyaelmélkedik

Arra is csak sok-sok év múlva jöttünk rá, hogy Zoli ismeri személyesen is Gergőt, akivel én a melóhelyen napi kapcsolatban voltam, de csak telefonon. No ez a srác viszont ismeri valahonnan a játszótérről, a vacsi új ovónéninket, akinek Koppány első nap a nyakába ugrott kb, ahogy meglátta. Edina "néni" büszkén meséli a játszón, milyen édes kölök van a csoportjába, az a neve Köbe Koppány. Na jött is a drót apának, hogy a gyerek bevágódott elsőnap hallom!

Apa beszoktat...

2009.09.03. 22:54 - krimo

Címkék: ovi

Ezt az anyatanyán a topikba írta a csajoknak, miután engem hiába faggattak, hogy mizu az oviban:

Nah akkor elmondom a fejleményeket, ha már Krimo nem tudja, akkor majd itt jól elolvassa...
Reggel negyed 8 körül bevittem az 1. napon, és jól otthagytam egyből. az óvónéniknek mondtam, hogy telefonáljanak ha baj van, 6 perc sétára lakunk.
Igazából attól féltem, hogy mivel csak én hagyom ott, rosszul esik majd neki, hogy a többiek szülei ott üldögélnek (de mi a ...-nak, azt nem tudom) , és persze aludni csak 1 szülő hagyta ott  a csemetéjét, a többi elvitte ebéd után. Ez nem jöhetett túl jól ki (lelkiekben) ennek a két ottmaradt kiskölyöknek, akik nem is ismerték egymást.
Komolyan nem értem, hogy közelharc folyik az ovis helyekért, erre a 25 helyre csak 15-en jelezték hogy szeptember1-től jönnek, és csak 8 gyerek érkezett be. nem értem minek vannak ott a szülők: menjenek a parkba olvasgatni, vásároljanak a Plusz-ban, akármi, de ne legyenek bent a csoportban.
Na amikor a gyerkőcért mentem, az óvónők el voltak ájulva: mennyire önálló, milyen okos, milyen kedves stb.   
téleg büszke voltam.
És ez azóta folytatódik, mindig szétdicsérik Mici teljesítményét, és javul a szülők hozzáálása is: tegnap már 6 gyerek ott aludt !!!   
Úgy vélem nagyjából beigazolódtak az elképzeléseim: nem szabad még 1 új helyen sem elhozni a gyermeket mondjuk délben, mert azzal csak jobban összezavarnám a kis rendszert a fejében. Persze ez azokra a gyerkőcökre vonatkozik, akik előtte jártak bölcsibe, és oda szintén csak délután ment értük a szülő.
Maga az óvodarész vadiúj, nem tudom, hogy meséltem-e, de még a székeken is rajta volt a nejlon-csomagolás. és hát az óvónők is vadiújak, remélem a későbbiekben is kijönnek a gyermekkel.
A kisebbségekről: 55 felvett gyerek: 1 cigány, 1 vietnámi, a többi fehér. ( Ez itten nem rasszista megjegyzés, de Angyalföld elég sok színű)
Eddig tényleg (kopp-kopp) nincs semmi probléma. Azt mondjuk az elején elmondtam az óvónéninek, hogy Mici vetkőzik, öltözik, pisil(ülve) önállóan, elrámolja a játékokat, meglocsolja a virágokat, de a fenéktörlés egyedül az eléggé kétesélyes, abban segítségre szorul.
Végül is még örülök, hogy csak 8 gyerkőc jött be eddig ezen a héten, így azért jobban rájuk tudtak figyelni.



süti beállítások módosítása