Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Egy, keksz, eper

2008.11.23. 15:11 - krimo

Címkék: mici

Félig hamvába hullt a babatali. Úgy volt, hogy a két kicsi átjön ma hozzánk. Koppány már nagyon várta őket. Még takarítani is segített tegnap, hogy Füli, és Matyi nyugodtan kúszhasson a földön. Sajnos a Lexinek lerobbant a járgánya, így Matyi nem ért ide.

Füli már nagyon jól tud egy szót: egy. Ezt tudja sokszor ismételve mindenre alkalmazni. Matyi egy másik szót használ: keksz. Koppány erre kitalálta, hogy ő pedig majd azt fogja mondani: eper! Ezt meg is tette, Matyinak csak telefonon mondta el, Fülöppel élőben tárgyaltak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegnap pedig megint elengedett minket táncolni. Bár nem sok kedve volt a dédinél aludni most, mégis belement. Hatszor visszakérdeztem, hogy biztos-e a dolgában, mert nem is nagyon nézett a szemembe. Végül jónéhányszor a zsemembe mondta: elmehetsz táncolni apával, és apa elmehet sportolni. Azért mondtam neki, mikor majd ő akar táncolni menni tizenhatévesen, emlékeztessen erre, hogy ő milyen nagy lelkűen elengedett. :)

Azért is kérdeztem hetvenszer vissza, mert közben iszonyat hóvihar lett kint, és igazából nulla kedvem volt elindulni, de így hogy mindketten mehettünk, elautóztunk, és már egyre haza is értünk. A mama pedig már ötkor telefonált. Hiába koránkelő a gyermek. Hazahoztam, és még aludtunk egy kicsit. Illetve én kilencig. :)

Kicsit megkeveredett Mici ezzel a táncolással, hogy az Andit emlegettem, egyből összekötötte, hogy akkor ő addig megy a Petrához, illetve a Pali jön a Petrával, felvette a papucsát is, hogy gyorsan beengedi őket. :) Nagyon vág az agya. Valamiért mondtuk, az autóban, hogy kevés a benzin. Akkor menjünk benzinkútra!De nincs most annyi pénzünk. Tessék itt van kettő! És láthatatlan pénzeket ad.

Most hogy próbáljuk összehangolni a reggeli bölcsibemenetet a sárga busz menetrenddel, apa hurcol minket átpakolja a céges autóba a babaülést. Koppánynak nagyon tetszik a Skoda. Naná van benne egy piros háromszög. Délután már nem is akart a Hondába beülni. Mindenhol újságolja, hogy most Skodával jöttünk! A két kocsi közt egy alapvető különbség van. Ebből le is lehet szűrni, hogy melyik a jobb autó. Tudni illik a Hondában van "szofogatnivaló". Egy értelmű, hogy az a nyerő. Mert a Skodának nincs olyan kis fakkja, ahol apa a tic-tac-ot tartja. Reszkessetek Skodagyártók, hát tessék felmérni a jövő nemzedék igényeit!

Úgy amúgy a Honda is nagy szerelem, a H betűt mindenhol felismeri, és közli hogy honda betű, az S is megy már. Hmm kéne még pár autó! Különben nem ezen múlik, nagyon sok betűt ismer, de ezeket van mihez kötni. A K pl Koppány betű. :)

 



süti beállítások módosítása