Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Titkos út

2010.01.26. 15:13 - krimo

Címkék: ovi

Ahoz képest, hogy tíz perc sétára van az ovi (jó Koppánnyal 15) ezer féle titkos úton közelítjük meg. Mostanában a Spár melletti titkos utat használjuk, reggelente mindíg ott a bácsi, aki segít a boltosoknak kihúzni a kukákat, elviszi a félig rohadt zöldségeket stb. Csudaszép LADÁ-ja van, mindíg fennhangon köszönünk, néha beszélgetünk pár szót vele.

Aztán szoktunk menni a LIDL mögött, a négyszintes házaknál jó magasra fel tud sétálni a padkán, végül már nálam is magasabb, és úgy emelem le őt. Ez is szuper titkos út. Jobb lenne lerajzolni, micsoda cikk-cakkokat tudunk leírni ezen a pár utcahosszon. :)

Amúgy most épp nem szeret oviba járni. Szerencse, hogy apa egy hétig tanfolyásra járt, és tudta őt később vinni. Mert igazából a vegyes csoportba nem szeret bemenni reggel. Valami nagy fiú a lábára csapott. Nem is sejtette, hogy ilyen galibát okoz nekem ezzel a mozdulattal. Jövőhéten tuti nem érem el a buszom soha. Na mindegy, majdcsak vissza zökken. Amúgy is vannak furcsa dolgok, ebben az oviban. Úgylátszik az újépítésű házak lakói még nem tudták teljesen kiszorítani a régi helybélieket. Jár néhány kisebbség, és az pont elég ahoz, hogy eltűnjön egy két ruha, játék, vagy hogy reggel a vegyes csoportban ezt halljam hogy az egyik lányka éppen árulkodik az óvónéninek, hogy a másik gyerek azt mondta rá köcsög.

Én pedig voltam olyan balga, hogy hagytam bevinni két kedvenc kisautóját, amik el is tűntek. Persze jó drágák voltak, de hafilléres kisautó lett volna, ám szívének kedves, mint pl "veszélyes Tódor" az is gáz. Első körben mikor kiderült, hogy nincs meg, azt mondta, nem baj veszünk másikat. Akkor elmagyaráztam, hogy ez nem így megy. Kb két nap kellett neki, hogy leessen, hogy azok az autók már nem lesznek meg soha. Akkor nagyon szomorú lett. (most hogy így leírtam, az is lehet hogy ez is közrejátszik, az oviundoritiszben) Azóta pedig kitalált egy történetet, hogy a két kisautó elment kalandozni, de nagyon vigyáznak magukra, és nagyra nőnek...stb



süti beállítások módosítása