Mici élményei

Miciből Koppány lett. Képtelen vagyok az ő szemszögéből nézni a világot. Úgyhogy mostantól anya ír.

Kétésfél

2008.12.14. 14:43 - krimo

A teljesség igénye nélkül. Most nincs is kedvem kutakodni a neten, hogy mit kéne profin tudnia egy ekkorának, meg amúgy is egy hónap csúszásban vagyok. :)

Le tud vetkőzni tökéletesen, szét tudja dobálni a ruháit, aztán összeszedi, és a szennyesbe teszi. Felöltözésből, még az ing gombolás, patentozás befelé nem megy. Kipatentozásnál simán letépi magáról, tehát az sikeres. A kabátba bújásnál alkalmazza a "titkos fogást" amit mutattam neki, hogy ne csússzon fel a pulcsi ujja. A kabátot mondjuk nem egyedül veszi fel. A cipzárt ha összeakasztom, felhúzza, lefelé is megy. Tépőzáras cipők simán. Már a csatossal is elboldogul. Most kapott egy fűzős bakit, új terep, lehet gyakorolni. Ritkán veszi kacsaláb, de korrigál időben. Ismeri már rég a jobb és bal fogalmakat, tudja, hogy a ruhákban a cimke, hátul, vagy bal oldalt van, a minta elől. Nem szokta rosszul felvenni őket.

Eszik evőezközökkel, a bölcsiben leginkább, itthon kényelmesen elvárja, hogy etessem, nem mindíg, de általában. Nem szeret megfogni semmi csúszós dolgot, bár erről néha szerencsére elfelejtkezik. Csőrősből teázik, tud pohárból is inni, de a szívószál varázsa, még nem múlt el. Nagyjából mindent megeszik,(olajbogyót, fetával töltött csili paprikát, hogy említsek extrémebbeket) sok gyümölcsöt, már amikor nem éppen éhségsztrájkol, akkor szinte alig eszik, és a dédi halálra aggódja magát, hogy mindjárt elfogy a gyerek. Az édességet szerintem nem viszi tulzásba, most éppen pezcukorka korszak van ez napi 2-3 db-ot jelent, a lényeg, hogy a tartóból kivehesse. Adventi csoki az megy most napi egy kocka, amúgy nem nagyon csokizik, ott hagyta mondom edd meg ott van az asztalon. Nem kell, mert maszatos lessz a kezem. Három nyalókát kapott az autómosóban, ezt kb fél év alatt elfogyasztotta. Meghagyom abban a hitben, hogy csak az autómosóban van nyalóka. Multkor kiverte érte a balhét, de sajnos nem volt itthon több. :) Éppen volt türelmem felajánlani a raplizó gyerekemnek, hogy tolja oda a széket a szekrényhez, és nézze meg maga, amennyi nyalókát talál, az mind az övé lehet, majd távoztam mosogatni...

Teljesen szobatiszta. Mostanában volt egy két baleset, valószinüleg azért mert meg kell még szoknia hogy elég ritkán lát. Így apával is több időt tölt, imád vele autózni, és az esti fürdetés is rátestálódott, szerencsémre, mert belátta, hogy nem győzöm emelgetni a kádba be illetve ki. :) De már nem is hagyja, ragaszkodik apához, ha sikerül mintegy negyven perc alatt megfűzni, hogy végre fürdeni induljon. A hajmosás az mumus. Kéthetente bevállalunk egy nagy üvöltős kétemberes egy gyerekes produkciót. A fogmosást imádja, már egészen jól meg is mossa, de a köpködés még nem megy.

A bölcsit imádja. Reggelente hétre viszem, ő az első mindíg, kicsit sajnálom is, de kifelé menet már szoktam találkozni Adélékkal, szóval nem sokáig marad egyedül. Délután apa megy érte, haza autóznak, aztán bevetődnek a dédihez, mire én is hazaérek, és harmadiknak próbálom kifaggatni, hogy na mi volt a bölcsiben, el is küld a sunyiba, hogy már elmondtam kétszer...Az esték kitolódtak, a kevés kis közös időnket mindíg valami szuper játékkal töltjük.

Építünk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotóz ő is:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vonatpályákat rajzolunk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vagy éppen zöld gyurmát készítünk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Addig apa netezhet, vagy tv-zik. Csak nehéz mindenre sort keríteni, így az esti lefekvés fél-háromnegyed kilencre tolódott. A saját ágyában alszik, este mellé fekszem, és 10 perc alatt bepilled. Átöleli a nyakam, és bújik, aranyos. Havonta kb kétszer van olyan napja, hogy nem hajlandó, csak köztünk aludni, ennyi simán belefér.

Ma pl a derékszíjammal játszott míg én fürödtem, meg utánna még vagy félórát. Gordon vonat volt a szíj, és mindenféle alagúton ment át...Rengeteget szerepjátékozik. Olyan képzelőereje van, és csak lesek, hogy micsoda logikája. Egy reklám újságot nézegettünk, és egy gesztenyepüré re mutatva kérdeztem, ez kinek a kedvence? Apáé! (nem gondoltam, hogy ilyet megjegyez) Lapozgattunk, ott volt egy nyers hal jégen, na már kíváncsiságból tettem fel a kérdést:

És ez kinek a kedvence?

A tiéd.

Na nem hinném, hogy egy jeges hal a kedvencem.

A Lacié!

Lacinak halfeldolgozója van, ahova nyáron ellátogattunk, de hogy kombinálja össze, és egyáltalán csoda, hogy emlékszik rá.

Rengeteget beszél tisztán, érthetően. Az az most sikerült valami halandzsa nyelvet felszednie a bölcsiben, örvendek, mert én is elég sok hülye szót használok, amit előszeretettel eltanul (izébizé, gatyosz, laposmacska... megmittudomén sok marhaság) a nagymamától megtanulja a régi idők reklámjait, amit harsog, valami gróver kalapról, meg a mama mondásait, hogy "a csabai tótok felét sem ismerem, olyan éhes vagyok" Plusz néhány szót angolul mond, és most még hozzá a halandzsa. Na jó van amikor saserolnom kell, hogy miről dumál, ha meg akarom érteni. :)

A rajzolásért nincs oda, meseolvasás, néhanap bejön, tv-zés rapszódikus, van hogy megnéz 3-4-mesét aztán napokig semmit. Most újra Thomas gőzmozdony korszak van. Önnáló játék megy, van hogy fél-háromnegyed órát is elvan magában, ha a közelben vagyunk. Önálló ötletei vannak, egyszer csak beviharzik, hogy kéri a kirakót, és apa leszedi a százéve elfelejtett habtapit, és rakosgatjuk egy órán át. A tanulást mostanában hanyagoljuk időhiányában. Talán majd most téliszünetben lessz rá egy kis időnk. Ugyan követelné, de nem érek rá még ezzel is foglalkozni. A számítógépen szokott néha játszani is, az egeret már jól kezeli, ha elnavigálom, hogy hova kattingasson, akkor ki tud lépni a rajzolós programjából ügyesen.

 

Fél: a monitor villogó kék ledjétől, a hálóban a zöld lámpától, a dédinél a galambtól (egy váza vagy cserép) a bebe tv-n a goni manótól aki elfújja a gyertyát,a hangos fúrótól. Mint tegnap kiderült mély emlékeket hagyott benne, mikor nyáron bezáródtak a dédi lakásába, mert sikítófrászt kapott, mikor a mama kiakarta próbálni a zárat.

Szereti: ha a vizes hajam az arcába csapódik, nagyokat kacag, pörögni körbe, táncolni, kis vicces jelenet a mesében, azon, hogy wendi eldobja a kalapját, és azt mondja juppy harsányan röhög, vagy mikor valamelyik gözös a szent szeneskocsit említi.

Ilyen mikor a vásott vagonok rendetlenkednek. Nagyon parázik, de apa biztonságos háta mögül kukucskál:

 

 

 

 

 

 

 

Pisilniiii kel!!!!!!!!

2008.12.14. 13:42 - krimo

Dédi 2 percenként kérdezgeti, mert nem bízik benne, hogy időben szól. Mondom Koppánynak, ha pisilned kell, jó hangosan szólj a Dédinek, mert nem mindig hallja meg amit mondasz. Nos szófogadó gyerek, azóta az összes szomszéd hallja, hogy mikor kell wc-re mennie.

Szösszenetek

2008.12.14. 13:38 - krimo

Nekem is lessz olyan az arcomon, ha nevetek, és már nagy leszek?

(mármint ránc....köszi.)

Vegyél részvényt! Ezt az apjának mondta, de azt már nem, hogy miből. :)

Megrántom a kaszárnyát. Vonat tologatás közben. Fingja nincs mi az a kaszárnya, de a Gergőtől tanulta a bölcsiben ezt a szót, és nagyon tetszik neki.

Ez egy nagyon régi tipusú pezcukorka. Orbit rágókat talált egy kosárban.

Eszpresz cukor (ez a pez)

Katicapók. Ezt szintén a bölcsiből szedte, de vajon ki az az elmés akitől ilyet tanul?

 



süti beállítások módosítása